Een rechter van de Amerikaanse staat Illinois heeft Google en Motorola bevolen om Apple inzage te geven in documenten rondom de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android. Daar blijft het echter niet bij, Apple mag ook vragen naar documentatie rondom de overname van Motorola.

De beslissing van de rechter volgt op een rechtszaak tussen Motorola en Apple, uiteraard rondom patenten van beide bedrijven. De rechtszaak werd al in 2010 ingediend door Apple, Motorola klaagde het bedrijf uit Cupertino daarop ook aan. Het gaat om zes patenten van Apple en drie patenten van Motorola.

Apple’s advocaten gaven bij de rechter aan dat inzicht in documenten over de overname van Motorola van groot belang was voor Apple’s claims en verdediging. Overigens werden Motorola en Google in februari ook al bevolen om inzicht te geven in de voorgenoemde zaken, maar Motorola gaf toen aan dat Google niets te doen zou hebben met de zaak en Motorola zou tevens geen beschikking, bewaring of controle hebben over de desbetreffende documenten. Deze bewering wordt door de rechter niet aangenomen, zo blijkt.

Alle betrokken partijen willen vooralsnog geen commentaar leveren op de uitkomst van de rechtszaak.