2min

De website Digitimes heeft weer eens met betrouwbare bronnen rondom de Taiwanese fabrieken gesproken en deze keer weet de website te melden dat Microsoft mogelijk bezig is met de ontwikkeling van een eigen tablet met Windows 8. Microsoft gaat dus niet alleen het besturingssysteem ontwikkelen maar wil mogelijk ook proberen zelf een succesvolle tablet in de markt te zetten.

Microsoft zou hiervoor een samenwerking zijn aangegaan met het technologiebedrijf Texas Instruments. Dit bedrijf is momenteel in staat om krachtige ARM-processoren te ontwikkelen voor diverse tablets. Het zou dan ook meteen betekenen dat het gaat om een Windows 8 ARM tablet.

Digitimes praat over een mogelijke lancering eind 2012, dan zou deze informatie wel erg vroeg zijn uitgelekt, wij gaan er vanuit dat Digitimes hier eind 2011 bedoelt.

De Taiwanese fabrikanten waar Digitimes vaak informatie vandaan weet te halen zouden alle andere onderdelen voor hun rekening nemen en zouden ook de productie van de tablet voor hun rekening nemen.

De grote vraag is alleen of dit een slimme stap is van Microsoft. Tot op heden heeft Microsoft maar weinig succes behaald op de hardware markt. Alleen de Xbox 360 kan echt worden gezien als een succesvol product. Vrijwel alle andere producten zijn hopeloos gefaald, denk hierbij aan de Zune-muziekspeler, de televisies die Microsoft op de markt bracht en niet te vergeten de smartphones die het bedrijf op de markt bracht en twee maanden later alweer uit de schappen kon halen.

Zou Microsoft met een eigen tablet wel de consument weten te verleiden tot een aankoop of moet Microsoft zich beperken tot waar het goed in is, het ontwikkelen van software.