Nokia, Huawai, Samsung en HTC tekenen voor WP8

In navolging op de presentatie van Windows Phone 8 is vandaag bekend gemaakt welke partners Microsoft reeds heeft vastgelegd voor de productie van toestellen met het nieuwe mobiele besturingssysteem. Het gaat in ieder geval om Nokia, Huawai, Samsung en HTC.

Natuurlijk is de bekendmaking dat Nokia verantwoordelijk zal zijn voor Windows Phone 8-toestellen geen verrassend nieuws, ook HTC en Samsung mogen geen echte verrassing opwekken. De aankondiging dat het Chinese Huawai ook mee zal doen in de line-up voor Windows Phone 8 is daarentegen verrassender. De Chinese fabrikant heeft tot nog toe nog geen Windows Phone-toestellen geproduceerd, al schijnt het bedrijf daar wel mee bezig te zijn.

De echte verassingen zijn eigenlijk te vinden buiten de lijst, welke fabrikanten dus (nog) niet meedoen. Zo missen we bijvoorbeeld Acer, ZTE en Fujitsu, welke allen onlangs nog wel druk bezig waren met Windows Phone-toestellen. Deze fabrikanten waren voornamelijk geïnteresseerd in het produceren van budgetmodellen.

Bron:TechRadar