Microsoft is bezig met een eigen muziekdienst die de strijd aan moet gaan met gerenommeerde diensten als iTunes en Spotify. Volgens bronnen lanceert Microsoft tegen het eind van het jaar haar Xbox Music muziekdienst.

De dienst van Microsoft zou het beste van iTunes en Spotify moeten combineren. Zo zouden gebruikers muziek kunnen aankopen, maar zich ook aan kunnen melden voor muziekstreams. Om een degelijk muziekaanbod te realiseren zou Microsoft al enige tijd in overleg zijn met grote muzieklabels als Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music en EMI. De onderhandelingen bevinden zich mogelijk nog in vroeg een stadium. Desondanks zou Microsoft een lancering tegen het eind van het jaar in de planning hebben.

Het aanbod van muziekstreams zou vergelijkbaar zijn met de manier waarop Spotify haar diensten aan de man brengt. Gebruikers zullen een abonnement af moeten sluiten om naar de muziek te kunnen luisteren. Daarnaast kunnen gebruikers er ook voor kiezen om nummers aan te kopen en via de dienst te downloaden. Deze nummers zouden vervolgens beluisterd kunnen worden vanaf meerdere apparaten, welke draaien op Windows Phone 8 of Windows 8. De nog uit te komen dienst zou uiteindelijk Zune moeten gaan vervangen.