Microsoft heeft vandaag informatie naar buiten gebracht over de nieuwe muziekdienst van het bedrijf Xbox Music. Windows 8 en Windows Phone 8 en Xbox-gebruikers zullen straks muziek kunnen aanschaffen per nummer net zoals in de iTunes Store maar ook muziek kunnen streamen naar hun apparaten zoals bij Spotify.

Microsoft gaat met Xbox Music dus de concurrentie aan met zowel iTunes als Spotify. Om te beginnen kunnen Xbox-gebruikers vanaf morgen gebruik maken van de nieuwe muziekdienst van Microsoft. Daarna zullen de Windows 8 en Windows Phone 8 gebruikers toegang krijgen tot de dienst. Vanaf 26 oktober zal de dienst ook in Nederland beschikbaar zijn.

Microsoft hint ook naar een verdere uitbreiding van Xbox Music en een breder scala aan platformen in 2013. Microsoft zal daarmee ongetwijfeld doelen op Apple’s Mac OS X en iOS en Android.

De streamingdienst van Xbox Music zal gratis beschikbaar komen op Windows 8, wel zullen de nummers dan worden afgewisseld met reclame en na 6 maanden dient met een abonnement aan te schaffen. Het abonnement gaat 9,95 euro per maand kosten.

Naast een muziekstreaming dienst bied Xbox Music ook een Music Store waar gebruikers los nummers kunnen aanschaffen. De dienst komt verder ook met Smart DJ, dit moet gebruikers in staat stellen om makkelijk gepersonaliseerde afspeellijsten te creëren.