2min

Matias Duarte, Directeur van Google’s Android User Experience-afdeling zou Research in Motion graag verwelkomen voor een samenwerking. Dit heeft Duarte laten weten in een interview.

Het is duidelijk dat de Canadese fabrikant al enige tijd in zeer zwaar weer verkeert. Toestellen van Research in Motion verkopen slechter en slechter en de cijfers komen steeds dieper in het rood te staan. Het was dan ook geen verrassing toen Research In Motion eind vorige maand liet weten aardig te gaan snijden in het aantal werknemers. Helaas werd ook het nieuwe besturingssysteem, wat het tij moet gaan keren, uitgesteld tot 2013. Volgens velen is de fabrikant in een positie beland die zij niet meer te boven zullen komen.

Wanneer we het geruchtencircuit mogen geloven, zou Research in Motion dan ook samen willen gaan werken met Microsoft, of het bedrijf in tweeën te splitsen. Matias Duarte, Directeur van de Android User Experience-afdeling bij Google zou een samenwerking met Research In Motion echter ook wel zien zitten. "Wanneer Research In Motion samen zou willen werken met Android, zou ik dit zeker verwelkomen. Het is duidelijk dat zij zeer goede fysieke toetsenborden maken."

Duarte maakt dit statement in een tijd dat de Android toestellen met een fysiek toetsenbord erg dun gezaaid zijn. Het lijkt er dan ook op dat fabrikant zich enkel richten op touchscreen en mensen die een fysiek toetsenbord preferen volkomen vergeten.

In een reactie laat Research In Motion echter weten dat een eventuele samenwerking niet in de strategie van de fabrikant past. "Research In Motion zal bij haar eigen besturingssysteem blijven om zo onze klanten de beste ervaring te bieden. Wij willen niet een van velen zijn, maar ons juist onderscheiden van de rest."