1 min

Apple krijgt in Italië mogelijk te maken met hogere boetes, wanneer de fabrikant haar klanten in het land niet voorziet van de garantieperiode waarop men recht heeft. Dit heeft de Italiaanse markttoezichthouder laten weten.

De boetes zouden volgens deze toezichthouder op kunnen lopen tot bedragen richting de 300.000 euro. De toezichthouder eist van Apple dat het bedrijf in Italië haar klanten voorziet van een garantieperiode van minimaal twee jaar. Klanten van Apple zouden recht hebben op deze periode doordat dit vast is gelegd in de wet van het land. Deze regels gelden bovenop de voorwaarden van Apple.

Apple kreeg eerder al boetes van 900.000 euro te voortduren, toen de fabrikant het naliet klanten op de hoogte te stellen van het recht op gratis service en ondersteuning. Ondanks deze boete heeft Apple nog altijd geen passende maatregelen genomen in Italië. Apple biedt haar klanten een jaar garantie. Wanneer klanten een langere periode van garantie willen, zullen zij hiervoor de portemonnee open moeten trekken.