1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft zijn garantiebepaling in België gewijzigd, waardoor de termijn nu verlengd wordt naar twee jaar. Net als in veel andere Europese landen wordt Apple al jarenlang aangevallen op de garantiebepalingen.

De garantiebepalingen van Apple stroken niet met de Europese wetgeving die stelt dat burgers recht hebben op minimaal twee jaar garantie. De regels van Apple zijn onduidelijk en lijken slechts een jaar garantie te bieden. Daarvoor ligt het Amerikaanse merk in verschillende landen onder vuur en in België werd daarom een rechtszaak aangespannen.

Op de Belgische website van Apple is door Le Soir een document opgemerkt waarin expliciet vermeld wordt dat er twee jaar garantie wordt gegeven op producten: "In België hebben consumenten conform het Burgerlijk Wetboek onder meer recht op gratis reparatie of vervanging door de verkopende partij van goederen die tot twee jaar na levering niet voldoen aan de koopovereenkomst." Eerder werd hier melding gemaakt van 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar garantie. De garantie is geldig voor producten die bij Apple en Resellers worden gekocht. Het maakt niet uit of deze van eigen makelij of een andere fabrikant zijn.