1 min

Net wanneer Apple haar iPad-rechtszaak met Proview af heeft weten te sluiten kan het bedrijf beginnen aan de volgende Chinese rechtszaak. Apple is in het land namelijk aangeklaagd om het gebruik van de naam Snow Leopard, welke voor versie 10.6 van Mac OS werd gebruikt.

Apple betaalde Proview 60 miljoen dollar om de rechtszaak te kunnen schikken. Het lijkt er echter op dat Apple geen tijd krijgt om diep adem te halen. Het populaire merk werd in China namelijk aangeklaagd door Jiangsu Xuebo. Apple zou volgens het bedrijf inbreuk maken op het merkrecht "Snow Leopad". Jiangsy Xuebo claimt namelijk het merkrecht in handen te hebben sinds 2000.

Jiangsu Xuebao produceert huishoudproducten en gaat te werk onder de naam Xuebao. Dit woord betekent letterlijk Snow Leopard. Als gevolg hiervan is het bedrijf van mening dat Apple inbreuk maakt op het merkrecht. De rechtszaak zou inmiddels aangenomen zijn door de rechtbank van Shanghai en de eerste zitting zal plaats vinden op 10 juli.

Waar Proview in eerste instantie een vergoeding van 1,6 miljard dollar eiste is Xuebao minder gretig. Het bedrijf zou een vergoeding van 78,700 dollar eisen, naast een officiële verontschuldiging van Apple. Naast Apple zou Xuebao nog eens vier andere bedrijf aangeklaagd hebben welke eveneens OS X Snow Leopard verkopen. Verwacht wordt dat het bedrijf aan het kortste eind zal trekken doordat Apple niet het Chinese woord gebruikt in haar verkoop.