1 min

Apple heeft een borg van 95 miljoen dollar betaald als veiligstelling voor het verkoopverbod op de Galaxy Nexus van Google en Samsung. De laatstgenoemden wil met een update echter ervoor zorgen dat de smartphone de patentschending omzeilt en zo weer in de winkelrekken kan worden gelegd.

De update die Samsung en Google aankondigden zal automatisch naar alle Galaxy Nexus-toestellen worden uitgerold. De update zal functies van het startscherm, de zoekfunctie en de spraakgestuurde zoekfunctie beperken. Zo kan er enkel op internet gezocht worden terwijl lokale informatie en applicaties niet meer wordt geraadpleegd. De update wordt mogelijk vandaag nog uitgerold.

Een week geleden werd door een Amerikaanse rechter een verbod uitgesproken op de smartphone. De telefoon schendt volgens de rechter mogelijk patenten van Apple en daarom is er een verkoopverbod ingesteld in de Verenigde Staten. Een inhoudelijke behandeling moet echter nog volgen en Samsung tekende daarnaast direct beroep aan, wat niet werd toegekend.

Apple moest een borg van 95 miljoen dollar betalen, waarna het voorlopige verkoopverbod in werking kan worden gesteld. Deze borg wordt gezien als een verzekering, mocht de rechter later alsnog besluiten dat de Galaxy Nexus geen patenten schendt. Mocht Samsung de rechtszaak dus alsnog winnen, dan zal de borg van Apple gebruikt worden om Samsung schadeloos te stellen.

De rechter besloot tevens om een verbod op de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 van Samsung in te stellen.