De federale rechtbank in Washington heeft besloten het verkoopverbod op de Galaxy Nexus tijdelijk op te heffen.

Vorige week besloot een rechter in Californië om het verbod op te leggen omdat de Galaxy Nexus inbreuk zou maken op een aantal patenten van Apple. Dit verbod zou tot 30 juli gelden. Na die datum zal de zaak inhoudelijk behandeld worden. Gisteren wees deze rechter een verzoek van Samsung op uitstel van het verbod nog af.

De federale rechtbank denkt daar echter anders over en heeft het verbod nu dus tijdelijk opgeheven. Apple heeft tot 12 juli om te reageren op het opheffen. Weet Apple de rechter te overtuigen, dan zal het verbod opnieuw ingaan, maar ook dan is het de vraag hoelang het verbod standhoudt.

Samsung is namelijk van plan om vanaf volgende week de Galaxy Nexus weer aan te bieden, maar dan met Android 4.1 én een work-around zodat niet langer inbreuk wordt gemaakt op Siri, de spraakgestuurde zoekmachine van Apple.

Naast het verzoek voor het opheffen van het verkoopverbod op de Galaxy Nexus, diende Samsung een soortgelijk verzoek in voor de Galaxy Tab 10.1. Echter, dat verzoek werd door de federale rechtbank afgewezen.