1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De hacker die vermoedelijk achter de aanval op provider Simpel zit, is aangehouden. Het gaat om een 43 jarige man, dit heeft de politie woensdagavond laten weten.

Volgens een verklaring zou de man een inwoner zijn van de plaats Ede. Tijdens zijn aanhouding zijn volgens de politie verschillende opslagmedia en drie computers in beslag genomen. De vermoedelijke hacker zou al snel in het vizier van het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche zijn gekomen. De man is op verdenking van de hack in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord door rechercheurs.

De hacker maakte afgelopen weekend de emailadressen van zo’n 12.000 personen buit tijdens een hack op de provider Simpel. Nadat de hacker contact zocht met Vodafone om de wereld te informeren over de hack, werd Simpel ingelicht en zijn er verschillende acties ondernomen door de provider. Er werd daarnaast ook direct aangifte gedaan bij de politie waarop een onderzoek naar de hack werd ingesteld. De hacker gaf al direct aan dat hij enkel duidelijk wilde maken dat de beveiliging van Simpel niet van een gewenst niveau was, in verdere nadelige gevolgen had de man ‘geen zin’.