1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De 17-jarige hacker die vorige week op werd gepakt op verdenking van enkele hacks op onder andere KPN heeft schuld bekend. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag aan Nu.nl laten weten.

De 17-jarige inwoner van Barendrecht werd eind vorige week opgepakt door het Team High Tech Crime op verdenking van verschillende hacks. Zo zou de hacker mogelijk verantwoordelijk zijn voor een hack op de servers van KPN en een universiteit in Japan. Op de website van deze universiteit zocht de jongen contact via een chatkanaal om daar vervolgens op te scheppen. Bij de arrestatie nam de politie enkele eigendommen van de jongen in beslag als bewijs.

Inmiddels zou Yuri, zo noemt de 17-jarige jongen zich op chatkanalen, een verklaring hebben afgelegd waarin hij zijn misdaden bekent. De jongen wordt voorlopig nog vast gehouden. Betrokkenheid bij andere zaken wordt nog onderzocht. Volgens andere hackers zou Yuri de hack hebben uitgevoerd uit verveling en voor de lol.

Ronald Prins, technisch directeur bij beveiligingsbedrijf Fox IT en verantwoordelijk voor het onderzoek van KPN, vindt het erg jammer dat Yuri er niet voor heeft gekozen om contact te zoeken met KPN om deze kwetsbaarheden de wereld uit te helpen. "In plaats daarvan schepte Yuri op op een Chinees chatkanaal" aldus Prins.