Greenpeace heeft donderdag laten weten dat Apple’s beleid van schone energie aanzienlijk verbeterd is. Het bedrijf heeft echter nog wel een probleem met de kolencentrales die de iCloud-diensten van stroom voorzien.

De organisatie plaatste een post op zijn blog om de nieuwe analyse onder de aandacht te brengen. Het rapport, met als titel "A Clean Energy Road Map for Apple", stelt dat Apple geen plan heeft om de afhankelijkheid van kool te verminderen, maar dat er wel een aantal dingen zijn verbeterd.

Greenpeace geeft Apple nu een score van 22,6 procent op zijn Clean Energy-index. In april was die score nog 15,3 procent. Op verschillende andere punten, zoals infrastructuur, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, vond Greenpeace dat Apple zich ook heeft verbeterd, al zijn de scores daar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Op het gebied van energietransparantie steeg Apple overigens niet.

De herbeoordeling van Apple werd gestart nadat het technologiebedrijf in mei aankondigde dat het van plan is drie van de iCloud-datacentra nog voor het einde van 2012 volledig op schone energie te laten draaien. Echter, Greenpeace is van mening dat Apple niet moet valsspelen door kool te gebruiken en energie aan leveranciers terug te verkopen. In plaats daarvan zou Greenpeace graag zien dat Apple echte schone energie gebruikt. Daarnaast vraagt de organisatie om hetzelfde te doen bij de overige en alle toekomstige datacentra.