Twee activisten van Greenpeace zijn begin deze week achter de tralies beland nadat ze op een ludieke manier protesteerden voor de hoofdingang van Apple’s hoofdkwartier.

De activisten hadden de hele nacht anti-Apple boodschappen geprojecteerd op de voorgevel van het gebouw. Vervolgens kropen ze in een zelfgemaakte pod waar het Apple-logo op getekend was. Na verloop van tijd vond Apple het welletjes en liet het de activisten arresteren.

Het protest was gericht tegen het technologiebedrijf, omdat het de wens van "honderdduizenden mensen" zou negeren om meer gebruik te maken van meer duurzame energie voor haar clouddienst. Om haar cloudservice in de lucht te houden, beschikt Apple over een aantal datacentra. Volgens Greenpeace worden deze centra grotendeels van energie voorzien door niet-duurzame energiebronnen zoals kolen. Dat zorgt voor een enorme hoeveelheid aan CO2-uitstoot.

Apple laat in een reactie weten dat het bezig is om meer gebruik te maken van duurzame energie. Tevens benadrukt het bedrijf dat het datacentrum in North Carolina het meest energiezuinige datacentrum ter wereld is. Vorig jaar kondigde Apple aan dat het een grote zonne-energiecentrale naast haar datacentrum zou gaan bouwen om zo de overstap van kolenenergie naar zonne-energie te maken.

Wel laat een woordvoerder van Greenpeace weten dol te zijn op Apple-producten. "Wij houden van onze iPhones en iPads, maar we willen geen gebruik maken van een iCloud die door de smog van vieze kolenvervuiling van energie wordt voorzien".