Het lijkt erop dat de eerste iPad-krant, The Daily, in het najaar haar deuren zal gaan sluiten. De krant zou geen winst maken en staat volgens de geruchten onder curatele.

Dit meldt The Observer. Volgens The Observer zou men binnen de deuren van The Daily niet tevreden zijn met de omzet die krant draait. De krant maakt namelijk alleen maar verlies. Dit zou voor Rupert Murdoch reden genoeg zijn om na de verkiezingen in de Verenigde Staten opnieuw kritisch naar de krant te kijken. Hierbij zou een zeer grote kans aanwezig zijn dat de digitale krant opgedoekt wordt.

Het feit dat werknemers van The Daily hier en daar al hun ontslag hebben moeten nemen en dat er jaarlijks een verlies van 30 miljoen euro geleden wordt, voorspelt niet veel goeds. De krant geniet momenteel 100.000 betalende abonnees, maar dit zou bij lange na niet genoeg zijn om winst te boeken. Wanneer de krant haar deuren sluit, zal de eerste krant op de iPad geen lang leven geleden hebben: de eerste editie kwam namelijk in februari 2011 uit.