Jolla Mobile, het bedrijf dat door ex-werknemers van Nokia is opgericht, heeft haar eerste samenwerking bekend gemaakt. Het bedrijf heeft in China een partner weten te vinden in de vorm van D.Phone.

Jolla Mobile is recent opgericht door een aantal oud-medewerkers van Nokia die wel toekomst zien in het MeeGo besturingssysteem. Het platform werd door Nokia eenmalig gebruikt voor de Nokia N9 waarna de fabrikant zich meteen terug trok uit het platform en zich volledig ging richten op het Windows Phone besturingssysteem. Een aantal werknemers van Nokia ziet echter een grote toekomst voor MeeGo en besloot dan ook op te stappen bij Nokia om het zelf op de markt te brengen.

Om producten met Jolla Mobile, zoals MeeGo nu heet, op de markt te brengen heeft het bedrijf partners nodig en de eerste is nu bekend gemaakt. Jolla Mobile heeft een deal weten te sluiten met het Chinese D.Phone. Het ambitieuze bedrijf sluit hiermee een samenwerking af met de grootste smartphone-winkelketen van China. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er hoog in wordt gezet. De bedrijven hopen in de ruim 2000 winkels van D.Phone 150 miljoen toestellen te verkopen. De eerste modellen zouden volgens de keten dit jaar al op de markt moeten gaan verschijnen.