Het MeeGo besturingssysteem krijgt de mogelijkheid om Android applicaties te gaan draaien. Dit heeft Jussi Hurmola, CEO van Jolla Mobile, bekendgemaakt. Jolla Mobile probeert het oude besturingssysteem van Nokia nieuw leven in te blazen.

Het MeeGo besturingssysteem krijgt een tweede kans nadat een aantal voormalig werknemers van het Finse Nokia wél toekomst zagen in het mobiele besturingssysteem. Nokia liet het besturingssysteem na één telefoon alweer links liggen omdat het zich volledig ging richten op de Lumia-reeks met Windows Phone. Een aantal oud-werknemers van Nokia kochten de rechten op en begonnen aan een tweede leven voor MeeGo.

De CEO van Jolla Mobile, het bedrijf dat de rechten van MeeGO heeft opgekocht, heeft vandaag laten weten dat de software gereed wordt gemaakt om ook Android applicaties te kunnen draaien. Deze keuze van Jolla Mobile kan er mogelijk voor zorgen dat de consument het besturingssysteem sneller oppikt en de kans op succes wordt hierdoor groter. Android-applicaties kunnen niet simpel geïnstalleerd worden in MeeGo maar de ontwikkelaars van Android applicaties kunnen straks eenvoudig hun apps converteren naar een app die geschikt is voor MeeGo.

Dit is voor veel partijen erg interessant. Voor ontwikkelaars want zij kunnen straks via een paar simpele handelingen hun apps gereed maken voor het MeeGo besturingssysteem, de gebruikers beschikken waarschijnlijk vrij snel over goede apps en Jolla Mobile kan geld verdienen met hun eigen appstore. Voor iedereen een win win situatie.