Samsung neemt onderdeel Britse chipmaker CSR over

Samsung koopt de draadloze afdeling van de Britse chipmaker CSR. Het Koreaanse bedrijf betaalt 310 miljoen dollar in contanten voor de afdeling en koopt voor 34,4 miljoen dollar een belang van 5 procent in het Britse CSR.

Samsung neemt onderdeel Britse chipmaker CSR overDoor deze overname kan Samsung straks nog goedkoper gebruik maken van de mobiele chips van CSR in toekomstige Samsung-producten. Samsung maakte momenteel al gebruik van chips van CSR in bijvoorbeeld de Galaxy Tab 7. Ook heeft Samsung 21 Amerikaanse patenten overgenomen van CSR en het recht op onbeperkte en licentievrije toegang tot de overige patenten van CSR op het gebied van locatiebepaling en communicatie met mobiele producten.

Of Samsung deze patenten gaan gebruiken in de rechtszaken die het momenteel voert met Apple is onduidelijk, maar zal ongetwijfeld snel duidelijk worden. Samsung voegt ook een compleet ontwikkelingsteam van 310 medewerkers toe aan het personeelsbestand. Dit team zal ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zijn aan de bestaande chipafdeling van Samsung.

Voor CSR is deze overname een lichtpuntje, het bedrijf had al langere tijd te kampen met tegenvallende cijfers. Wat voornamelijk te wijten is aan het feit dat klanten van het bedrijf, waaronder RIM (Blackberry) en Nokia minder mobiele producten verkopen.

Bron:Bloomberg