1 min

Vorige week werd gemeld dat Samsung een bod van 7,5 miljard dollar op het Canadese bedrijf BlackBerry gedaan zou hebben. Een van Samsung’s topmannen laat nu echter weten dat het bedrijf geïnteresseerd is in een intensievere samenwerking, van een overname is geen sprake.

J.K. Shin, de leider van Samsung’s mobiele tak, heeft aangegeven dat Samsung mogelijk intensiever zal gaan samenwerken met BlackBerry. Shin maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat er geen sprake is van een overname van het Canadese bedrijf. Beide bedrijven ontkenden dergelijke gesprekken vorige week ook al direct.

Vorige week werd beweerd dat Samsung 7,5 miljard dollar voor BlackBerry heeft geboden en daarbij voornamelijk geïnteresseerd is in het arsenaal aan patenten waarover het bedrijf beschikt. BlackBerry heeft een portfolio met meer dan 44.000 patenten, waarvan een deel zeer waardevol is. Shin geeft echter aan dat Samsung zelf over 110.000 patenten beschikt en een overname in strijd met de strategie van het bedrijf zou zijn.

Samsung en BlackBerry werken op dit moment al samen aan Knox en BlackBerry Enterprise Server. Beide systemen zijn bedoeld om de veiligheid van toestellen te verbeteren, een specialiteit van BlackBerry.