1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is in Taiwan aangeklaagd vanwege het mogelijk overtreden van een patent. Apple’s dienst Siri zou zich hier schuldig aan maken.

De aanklacht is ingediend door de National Cheng Kung University van Taiwan. Zij claimt dat Siri inbreuk maakt op een patent dat in handen is van de universiteit. Het patent zou een technologie omschrijven die spraak omzet in tekst. De universiteit stelt in de aanklacht dat zij de twee patenten in de Verenigde Staten toegewezen heeft gekregen in 2007 en 2010.

Siri is vaker onderwerp geweest van een rechtszaak. De dienst werd dit jaar al eerder aangeklaagd door een Chinese ontwikkelaar die eveneens van mening is dat de dienst inbreuk maakt op een patent. Daarnaast zijn er ook een tal van andere zaken tegen de dienst aangespannen. In een verklaring laat een woordvoerder weten dat de universiteit heeft besloten om Apple in Texas aan te klagen omdat deze staat sneller te werk zou gaan. Ook zouden de uitspraken vaker in het voordeel zijn van de patenthouders en zouden de vergoedingen hoger zijn.