1 min

Apple heeft een langlopende rechtszaak met het Amerikaanse bedrijf Dynamic Advances geschikt. Dynamic Advances stelt te beschikken over diverse patenten waar de spraakassistent Siri van Apple inbreuk op maakt. Het bedrijf ontvangt direct 5 miljoen dollar van Apple en in een later stadium nog eens 19,9 miljoen dollar.

Apple heeft eieren voor zijn geld gekozen en een langlopende rechtszaak rond Siri geschikt. Het Amerikaanse bedrijf Dynamic Advances stelt dat het een aantal technologieën waar Siri intensief gebruik van maakt al veel eerder heeft ontwikkeld en gepatenteerd dan Apple.

Het bedrijf wilde dan ook geld zien van Apple voor het schenden van de patenten. Dynamic Advances heeft de exclusief rechten voor deze patenten. Een ander Amerikaans bedrijf genaamd Rensselaer heeft de technologie ontwikkeld en dat bedrijf voegde zich in 2013 bij de rechtszaak. Dat bedrijf kon zich op dit moment echter nog niet vinden in het geboden schikkingsbedrag. Rensselaer kan rekenen op 50 procent van de schikking, dat is dus de helft van 24,9 miljoen dollar.

De vraag is dus nog even of hiermee een einde komt aan het getouwtrek rond de patenten van Siri of dat de zaak uiteindelijk definitief geschikt is.