De prijs van een aandeel in Nokia is de afgelopen tijd flink gestegen. Ondanks dat Moody’s de financiële status van het bedrijf eind juli nog verlaagde, klimt het aandeel van Nokia weer uit een dal.

Het aandeel in de Finse fabrikant steeg de afgelopen dagen stilletjes maar gestaag naar een waarde van 2,38 dollar op het moment van schrijven. De huidige waarde betekent een stijging van ruim 30 procent ten opzichte van vorige week. De waarde van Nokia-aandelen is daarmee nog steeds relatief laag, de hoogste waardering van Nokia’s aandelen was 58,50 dollar, op 16 juni in het jaar 2000. Het verschil is dus aanzienlijk, maar getuige de recente stijging van de waarde lijkt in ieder geval weer de goede kant op te gaan met de fabrikant.

Volgens sommige media kan deze stijging een voorbode zijn van wat we kunnen verwachten van Nokia. De fabrikant verkeert momenteel in zwaar weer en werkt al tijden aan een terugkeer op de smartphone-markt. Om weer terug te keren als de fabrikant die het ooit was, neemt Nokia een groot aantal maatregelen om kosten te besparen en haar bedrijfvoering weer op de rit te krijgen. Volgens sommige beleggers is de recente stijging van het aandeel een duidelijk signaal dat Nokia goede stappen heeft gezet.