1 min

Afgelopen donderdag liet Google vol trots weten dat zij een update uit hebben gebracht voor de Wallet-dienst. Google laat hierin weten dat zij nu alle grote creditcard-bedrijven ondersteunt, ook American Express. Deze creditcardmaatschappij weet echter van niets.

Uit een verklaring van een leidinggevende van American Express blijkt namelijk dat gebruikers van Google Wallet wel hun creditcard van het bedrijf in de applicatie kunnen inladen en gebruiken. Het bedrijf heeft hiervoor echter nooit een deal getekend met Google. De verklaring van Google dat alle grote bedrijven nu officieel worden ondersteund blijkt dus niet helemaal accuraat.

In een verklaring blijft Google vooral oppervlakkig over de situatie. "Google accepteert al enkele jaren de creditcards van American Express, Visa, MasterCard en Discover voor het maken van transacties. In de nieuwste versie van de applicatie Wallet verlengt Google deze ondersteuning naar een nieuw platform. We zijn momenteel actief met American Express in gesprek en kijken uit naar een verdere samenwerking."

Ondanks dat Google dus geen officiële deal heeft getekend met American Express, kunnen de creditcards dus wel gebruikt worden in de Wallet-dienst. Dit komt doordat Google voor andere diensten wel deals heeft gemaakt met de maatschappij. Naar verwachting is het een kwestie van tijd dat een contract wordt ondertekend tussen de twee bedrijven.