2min

Google zou zijn betaaldienst Wallet nieuw leven in willen blazen. Google Wallet is een betaaldienst waar Google al jaren aan werkt maar nooit echt een succes is geworden. Nu Apple Pay een groot succes is zou Google ook weer actiever willen worden met een betaalsysteem. Het zou nu overwegen om Google Wallet nieuw leven in te blazen door actief te gaan samenwerken met banken, providers en smartphone-fabrikanten.

The Wall Street Journal meldt vandaag dat Google druk bezig is om een nieuwe versie van Google Wallet te ontwikkelen, deze nieuwe versie wil de internetgigant in mei van dit jaar presenteren tijdens Google I/O, Google ontwikkelaarsconferentie. Google Wallet bestaat inmiddels al sinds 2011 maar ondanks alle pogingen die Google gedaan heeft wil het maar niet van de grond komen.

Google heeft in tegenstelling tot Apple geen volledige toegang tot zowel de hardware als de software van een smartphone, daarom zou het bedrijf willen samenwerken met veel verschillende bedrijven om Google Wallet tot een succes te maken. Om deze bedrijven over de streep te trekken zal Google de portemonnee (Wallet) moeten trekken. Google zou dan ook voornemens zijn om de partners een groter deel van de inkomsten te geven.

Voor het gebruik van Google Wallet gaat de eindgebruiker dan een heel klein bedrag aan transactiekosten betalen, maar als je miljoenen betalingen verwerkt kunnen al die kleine bedragen flink oplopen. De vraag is alleen welke bedrijven Google allemaal kan verleiden, eerder deze week werd bekend dat Samsung de betaaldienst Looppay heeft overgenomen, deze fabrikant kan Google dan ook al afstrepen. Daarmee mist Google al meteen de belangrijkste fabrikant want hoewel Samsung een iets minder jaar achter de rug heeft, is het nog steeds de grootste Android-fabrikant.

De nieuwe versie van Google Wallet zou overigens op dezelfde manier als Apple Pay moeten gaan werken via NFC. Eerder deze maand doken er geruchten op dat Google zou werken aan een betaalsysteem samen met Square, waarbij de gebruiker zijn initialen moet uitspreken.