1 min

Google heeft vandaag een update uitgebracht die de ondersteuning van haar dienst Wallet flink uitbreidt. Ook werden er enkele verbeteringen in de beveiliging doorgevoerd door de fabrikant.

Google Wallet krijgt in de Verenigde Staten langzaam maar zeker steeds meer voet aan de grond. Door de lancering en ondersteuning van enkele populaire smartphones zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 weten steeds meer gebruikers hun weg richting de betaalapplicatie te vinden.

Om gebruikers zo veel mogelijk waar voor hun geld te bieden, heeft Google vandaag een update uitgebracht welke de ondersteuning van de applicatie uitbreidt. Voorheen kende de applicatie namelijk ondersteuning voor één creditcard. Hier is nu echter verandering in gekomen en het is mogelijk om de meest voorkomende kaarten te gebruiken. Google wist namelijk ondersteuning toe te voegen voor creditcards van Visa, MasterCard, American Express en Discover. Wanneer je een aankoop met een kaart is uitgevoerd, zal de applicatie de gegevens onthouden.

In de nieuwste update zijn er daarnaast ook enkele verbeteringen aangebracht in de beveiliging van de applicatie. Zo voegde Google bijvoorbeeld de zeer handige en interessante feature toe om de werking van de applicatie op afstand stop te zetten wanneer een smartphone verloren of gestolen is. Deze blokkade kan men inschakelen via een webbrowser, om te voorkomen dat een ander een ongeautoriseerde betaling afrondt.