2min

Tags in dit artikel

, , ,

Seagate heeft de aankoop van een meerderheidsaandeel in LaCie weten af te ronden. Het kost de fabrikant van harde schijven waarschijnlijk wel iets meer dan de 152 miljoen euro die het in eerste instantie had afgesproken.

De prijs per aandeel van LaCie kan namelijk van 4,05 euro stijgen naar 4,17 euro, als Seagate in staat is de komende zes maanden 95 procent van de aandelen van LaCie in handen te krijgen. Door de toename van twaalf eurocent per aandeel zal Seagate meer moeten betalen dan 152 miljoen euro voor de eerste 65 procent. Seagate kan echter ook genoegen nemen met 65 procent van de aandelen in LaCie, het aandeel dat het nu in handen heeft. De prijs per aandeel blijft dan zoals die is.

Het aandeel van 65 procent is namelijk genoeg om de de touwtjes in handen te nemen bij Franse fabrikant. We kunnen dus min of meer praten over een overname van Lacie dor Seagate. Laatst genoemde neemt nu de beslissingen en bepaalt de strategie. De overname is een interessante ontwikkeling op de markt voor harde schijven. Seagate en LaCie lijken zich nu op te maken om de strijd aan te gaan met Western Digital dat weer een meerderheidsaandeel in Hitachi heeft. Er leek even sprake te zijn van een mogelijke overname van Seagate door Western Digital. Seagate hoopt met de overname van Samsung’s harde schijven en SSD-tak en het belang in Lacie voldoende weerstand te kunnen bieden tegen een poging van Western Digital om het bedrijf in te lijven.