2min

De rechtszaak tussen Apple en Samsung begon vandaag met een reprimande voor Samsung. Samsung beschuldigde Apple namelijk van het knoeien met bewijsmateriaal, een foto om precies te zijn. Samsung beweerde dat Apple de iconen van een Samsung Epic 4G Touch had aangepast om deze meer op een iPhone te laten lijken.

De foto in kwestie was door Apple ingebracht om te laten zien hoe de layout van iconen op de Epic 4G Touch veel op die van de iPhone lijken. Samsung tekende bezwaar aan tegen deze foto, het bedrijf beweerde dat het scherm er zo niet uit ziet als je de telefoon uit de doos haalt. Samsung liet daarop een eigen foto zien die anders was, volgens de advocaat was hun foto afgelopen zondag genomen. Deze foto liet een andere layout zien en meer homescreens.

De rechter wiens geduld steeds sneller op begint te raken in deze rechtszaak vroeg aan de advocaat van Samsung of zijn foto wel legitiem was. Het was de rechter namelijk opgevallen dat er op het hoofdscherm op de foto van Samsung geen Google zoek widget stond, terwijl die er volgens de advocaten van Samsung wel op zou staan. Uiteindelijk vroeg de rechter om gewoon het toestel te laten zien in plaats van foto’s. Ook was het de rechter opgevallen dat de datum op de foto niet die van afgelopen zondag was. De advocaat van Samsung gaf aan dat hij zich had vergist in de datum.

Apple’s advocaat, Michal Jacobs, gaf aan dat hun advocatenteam geen aanpassingen heeft gedaan aan de iconen layout van de telefoons. Er is niets gemanipuleerd, aldus de advocaat. De rechter vroeg vervolgens specifiek of Apple de iconen layout van de Epic 4G Touch had aangepast, Jacobs ontkende dit.

Hierna besloot rechter Koh om het bezwaar van Samsung af te wijzen. Ze vond het niet aannemelijk dat Apple met de telefoons heeft geknoeid. Ook liet de rechter weten dit soort bezwaren niet langer mee te willen maken, vanaf nu moeten beide partijen akkoord gaan met afbeeldingen van producten die worden gebruikt in de rechtszaak.