Rechter waarschuwt Apple en Samsung opnieuw

De grootste rechtszaak tot op heden tussen Apple en Samsung gaat vandaag de derde week in en opnieuw heeft de rechter de advocaten van Apple en Samsung op het matje geroepen. Beide partijen luisterde niet naar de door de rechter opgedragen instructies.

De rechtszaak is extreem uitgebreid omdat Apple een verbod eist op een tiental toestellen van Samsung en daarnaast ook nog een boete eist van miljarden dollars. Samsung eist daarentegen een verbod op zowel de iPhone als de iPad en wil ook een schadevergoeding zien van Apple.

Om dit alles te onderbouwen hebben de advocaten van beide partijen flink wat tijd nodig in de rechtszaal maar ook flink wat papierwerk ingeleverd. De rechter had beide partijen opgedragen het papierwerk tot een minimum te beperken zodat het voor de jury-leden te behappen blijft en ze niet worden bedolven. Ook wil ze dat beide partijen het sneller eens worden over kleine meningsverschillen zodat de zaak sneller kan verlopen.

Apple stuurde echter vrijdag een verklaring naar de rechter dat het de zaak wel wil versnellen maar dat Samsung ze tegenwerkt. Apple vroeg de rechter dan ook om in te grijpen. Samsung reageerde daar enkele uren later op met het verrassende antwoord dat dit niet waar is. Samsung zou al akkoord zijn gegaan met 20 aangepaste voorstellen van Apple, terwijl Apple zelf pas akkoord is gegaan met 2 aangepaste voorstellen van Samsung. Het Koreaanse bedrijf gaf dus min of meer aan dat het juist andersom is.

Het geduld van rechter Lucy Koh werd opnieuw op de proef gesteld en zij besloot beide partijen zondagmiddag te laten aantreden voor nieuwe instructies. Beide partijen moeten nu met een gezamenlijk document komen voor de rechtbank en de jury waarin staat op welke punten ze overeenstemming hebben bereikt en op welke punten ze het nog oneens is. Ze hebben hiervoor tot maandagochtend lokale tijd, wat neer komt op 17:00 Nederlandse tijd.

Als Koh het proces in goede banen weet te houden dan zou de rechtszaak ergens volgende week ten einde moeten lopen waarna het wachten kan beginnen op de uitspraak. De kans dat deze uitspraak ook een oplossing biedt aan de ellenlange juridische strijd tussen Apple en Samsung lijkt echter klein. Wat de uitspraak ook mag zijn, de verliezende partij gaat ongetwijfeld in hoger beroep.

Bron:Fosspatents