Sony Mobile heeft vandaag laten weten dat het vijftien procent van haar werknemers zal gaan ontslaan, wat neerkomt op zo’n 1000 werknemers. De ontslagronde is een onderdeel van een grotere reorganisatie. Daarnaast zal Sony Mobile ook het hoofdkantoor in Zweden sluiten.

De reorganisatie en ontslagen is volgens Sony Mobile het directe gevolg van de moordende concurrentie. Fabrikanten als Apple en Samsung genieten grote successen wat ten koste gaat van de kleinere spelers op de markt. Vandaag heeft Sony dan ook noodgedwongen aan moeten kondigen dat er binnen de deuren van het bedrijf de nodige banen gaan verdwijnen. In totaal zal vijftien procent van het personeel worden ontslagen, het aantal personen wordt geschat op ongeveer 1000.

Naast de ontslagen gaat Sony Mobile ook het hoofdkantoor van het Zweedse Lund verhuizen naar de Japanse stad Tokyo. Sony wil het kantoor al in oktober van dit jaar gaan verhuizen. De meeste ontslagen zullen waarschijnlijk dan ook onder Zweede werknemers vallen. Sony hoopt de reorganisatie in maart 2014 af te ronden. Sony Mobile hoopt op deze manier kosten te besparen, efficiënter te werken en meer winst te boeken.

Sony Mobile is een dochteronderneming van Sony welke is ontstaan nadat Sony vorig jaar Ericsson uit de joint-venture Sony Ericsson kocht.