Slechts nieuws voor de medewerkers van Sony Mobile, volgens Reuters gaat het bedrijf opnieuw 1000 banen schrappen. Vorig jaar oktober maakte het bedrijf ook al bekend 1000 banen te gaan schrappen daar komen er nu dus nog eens 1000 bij. In totaal moet Sony Mobile terug naar 5000 werknemers voor het einde van het fiscale jaar dat eindigt in maart 2016.

Hoewel de producten van Sony Mobile prima zijn, heeft het bedrijf grote moeite met de concurrentie op de smartphone- en tabletmarkt. De resultaten van Sony Mobile zijn dan ook niet erg rooskleurig en het bedrijf heeft al meerdere malen moeten ingrijpen. Nu lijkt het opnieuw te gaan ingrijpen met een volgende ontslagronde. Sony Mobile hoopt waarschijnlijk hetzelfde werk te kunnen verzetten met minder mensen, wat uiteindelijk moet leiden tot minder kosten en meer winst.

Of dat in de praktijk ook gaat lukken is nog even de vraag, het lijkt er in elk geval op dat het bedrijf ook het mes heeft gezet in het portfolio want volgens recente berichten komt het volgende vlaggenschip van Sony pas rond de zomer. Daarmee zou Sony breken met de strategie om elke zes maanden een nieuw vlaggenschip op de markt te brengen. Of de opvolger van de Sony Xperia Z3 (review) inderdaad is uitgesteld weten we na het Mobile World Congress.

Lees meer