De abonnementsvormen waarbij de consument beschikt over een onbeperkte databundel lijken te zijn verdwenen. In Nederland zijn de databundels de laatste jaren aan banden gelegd en zijn de prijzen voor data-abonnementen flink omhoog gegaan. Maar het aanbieden van onbeperkt internet op een smartphone is niet onmogelijk, dat laat T-Mobile USA zien. Dit bedrijf introduceert juist nu onbeperkt internet voor de smartphone.

T-Mobile USA is momenteel de vier na grootste provider van de Verenigde Staten en hoopt met het introduceren van onbeperkt internet meer klanten binnen te halen. Sinds enige tijd bieden ook de Amerikaanse operators enkel bundels aan met datalimieten, bijvoorbeeld 500 MB per maand. Operator Sprint was tot op heden de enige uitzondering.

T-Mobile USA deed hetzelfde maar heeft nu toch besloten de oude abonnementsvormen weer terug te brengen. De provider gaat vanaf vijf september opnieuw beginnen met het aanbieden van onbeperkte databundels. Er zit één addertje onder het gras, T-Mobile zal de snelheid van klanten wel terugschroeven als zij een bepaalde hoeveelheid dataverkeer hebben verbruikt.

De keuze van T-Mobile USA komt op een tijdstip dat de drie grootste providers uit het land zich klaar maken voor de lancering van de nieuwe iPhone. Met het aanbieden van de nieuwe bundels hoopt T-Mobile nieuwe klanten te winnen.