Gisteren publiceerde we al dat Vodafone stopt met het aanbieden van onbeperkt mobiel internet en gaat databundels invoeren. KPN zal aan het einde van het jaar volgen met databundels en dan zal ook KPN niet meer onbeperkt zijn. T-Mobile heeft hier nu op gereageerd dat zij onbeperkt mobiel internet blijven leveren.

T-Mobile volgt de trend van KPN en Vodafone op dit moment dus niet. T-mobile woordvoerder Henny van der Heiden zegt: "Wij hebben op dit moment géén concrete plannen voor databundels. Ons mobiel internet is onbeperkt en we hebben ook geen fair use policy", hij voegt daar ook nog aan toe: "Dat hebben we altijd al gehad en daar waren we ook de eerste mee.". Zoals het er nu op lijkt ook de laatste.

T-Mobile is de laatste maanden meerdere malen negatief in het nieuws geweest omdat het netwerk onstabiel zou zijn en de snelheid ver te zoeken was in steden als Amsterdam en Rotterdam. Inmiddels heeft T-Mobile flinke investeringen gedaan in hun netwerk om die problemen op te lossen. De problemen lijken voorlopig weer even opgelost te zijn.

Voorlopig hoeven klanten van T-Mobile dus nog niet bang te zijn dat ze straks vast komen te zitten aan databundels.

Klanten van KPN en Vodafone moeten daar wel rekening mee houden, beide partijen zijn van mening dat het onmogelijk is om onbeperkt mobiel internet aan te blijven bieden met de huidige groei van mobiel internet. Er zijn forse investeringen nodig in het netwerk om deze groei te blijven bekostigen, dat kan gewoon niet door maar onbeperkt internet aan te blijven bieden. Klanten moeten gaan betalen voor de hoeveelheid data die ze verbruiken, op die manier hoeft een lichte gebruiker ook niet mee te betalen aan de zware gebruikers van mobiel internet, aldus KPN en Vodafone.