2min Devices

T-Mobile biedt onbeperkt internet via 4G op mobiel apparaat

T-Mobile heeft een onbeperkt abonnement toegevoegd aan zijn assortiment, er zijn echter wel wat kleine lettertjes. Zo is het abonnement alleen onbeperkt als je de simkaart in een smartphone of tablet stopt. Verder is tetheren wel toegestaan maar daarvoor hanteert de provider een limiet van 20GB per maand, dit limiet geldt ook als je de simkaart in een 4G-modem of laptop stopt.

T-Mobile heeft besloten om een onbeperkt 4G-abonnement aan te bieden voor mobiele apparaten. Op basis van het IMEI-nummer is T-Mobile in staat om te achterhalen om wat voor apparaat het gaat. De provider heeft wel allerlei regels aan dit abonnement gehangen om misbruik tegen te gaan. Het is dus wel onbeperkt maar ook weer niet. Zo mag het abonnement alleen in een smartphone of tablet worden gebruikt, anders geldt er een 20GB datalimiet per maand, kom je daarboven dan gaat de snelheid drastisch omlaag.

Als de gebruiker video’s gaat bekijken via deze verbinding zal T-Mobile deze "optimaliseren", dat komt er op neer dat T-Mobile de kwaliteit van de video bepaald, dat is minimaal 480p, maar geen Full HD, want de meerwaarde van Full HD op een smartphone-scherm is vrij klein. Natuurlijk heb je de mogelijkheden bij Netflix en YouTube om de kwaliteit aan te passen en te forceren dat deze hoger wordt afgespeeld, ook dan geldt het 20GB limiet. Hoe T-Mobile dit precies meet is onduidelijk.

Standaard haalt het abonnement een snelheid van 120Mb/s down en 50Mbit/s up. Het onbeperkte internet geldt alleen binnen de Nederlandse grenzen, in de EU krijg je een databundel van 2GB. De kosten voor dit nieuwe abonnement bedragen 100 euro per maand.