De CEO van Google, Larry Page en de CEO van Apple, Tim Cook, zijn volgens goed geïnformeerde bronnen bezig met het voeren van gesprekken over een aantal patentkwesties tussen beide bedrijven.

De twee CEO’s zouden volgens bronnen vorige week een aantal telefoongesprekken hebben gevoerd waarin een aantal patentkwesties aan de orde kwamen. Page en Cook zijn weliswaar in gesprek maar zijn nog niet uitgesproken, bronnen melden dat er de komende weken nog meer gesprekken zullen volgen. Een bron van Reuters heeft gemeld dat er voor vandaag een bijeenkomst gepland was tussen beide heren maar dat deze om nog onbekende reden is uitgesteld.

Tijdens de gesprekken tussen Page en Cook zou er gesproken zijn over de patenten, intellectuele eigendommen en de schendingen daarop. De mogelijkheid bestaat dat beide heren tot een schikking gaan komen nu ze goed in gesprek lijken te zijn, of dat ook gaat gebeuren is onduidelijk en een kwestie van afwachten. Het alternatief is echter duidelijk dat zijn lange en vooral hele dure rechtszaken waarvan de uitkomst onduidelijk is. Overigens zouden niet alleen Tim Cook en Larry Page met elkaar in gesprek zijn, Reuters stelt dat ook op lager niveau overlegt wordt tussen beide bedrijven.