Larry Page, de CEO van Google, zal niet spreken tijdens de Google I/O-beurs welke vandaag in San Francisco afgetrapt zal worden. Stemproblemen spelen Page parten en voorlopig wordt hem daarom noodgedwongen het zwijgen opgelegd.

Vorige week moest Page ook de aandeelhoudersvergadering van Google aan zich voorbij laten gaan vanwege problemen aan de stem. Zodoende konden de kwartaalcijfers van de zoekgigant niet toegelicht worden door de CEO. Vanaf dat moment deden er echter direct geruchten de ronde dat Page ernstig ziek zou zijn. Dit nieuws lijkt echter ontkracht te worden met behulp van een interne mail.

In de mail laat de CEO aan zijn personeel blijken dat er niets serieus mis is. Het mag dan ook verrassing heten dat Page gewoon de leiding over Google zal behouden. Google is verder niet van plan om informatie naar buiten te brengen over de staat van Page’s gezondheid, wat opvallend is omdat investeerders doorgaans graag op de hoogte willen zijn van gezondheidsproblemen van leidinggevenden. Ditzelfde tafereel zagen we meermaals gebeuren met de inmiddels overleden ex-CEO van Apple, Steve Jobs. Er zijn geen gegronde redenen om aan te nemen dat Google om eenzelfde reden gezondheidsproblemen probeert te verbergen.

Mede-oprichter Sergey Brin grapt nog over de problemen van zijn vriend: ‘Hij moet zijn woorden nu heel voorzichtig kiezen’, is zijn reactie. Ondanks alles zou Page hierdoor een betere CEO worden, zo gaat Brin verder.