1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ericsson, ’s werelds grootste leverancier voor mobiele netwerken, staat op het punt om de Business Support Systems (BSS) van rivaal Nokia Siemens Networks (NSN) over te nemen. Dit meldde Dow Jones Newswires gisteren.

Naast Ericsson is er nog een andere kandidaat geïnteresseerd in de BBS van NSN namelijk het telecom bedrijf Amdocs uit de Verenigde Staten. Amdocs voorziet telecomoperators van facturering- en betaalsystemen.

Bronnen suggereren dat NSN het onderdeel al eerder overwoog te verkopen, maar konden niet bevestigen dat een overname op handen was. Ericsson en NSN hebben geweigerd commentaar te geven op deze geruchten. Amdocs was niet beschikbaar voor commentaar.

NSN is momenteel bezig met een bezuinigingsactie waarmee 17.000 banen zullen verdwijnen. Dat is bijna een kwart van het hele personeelsbestand. Dit is nodig om de financiën op orde te krijgen. Het Zweedse Ericsson breidt snel uit de laatste tijd, zo heeft Ericsson het afgelopen jaar ook al Telcordia in de Verenigde Staten overgenomen. Hier was een bedrag van 1,1 miljard dollar mee gemoeid.