1 min

Nokia is de laatste maanden veel in het nieuws, het gaat dan vooral om de telefoonfabrikant Nokia, de fabrikant staat onder flinke druk van de aandeelhouders omdat het veel marktaandeel verliest op de smartphonemarkt. Dat is echter niet het enige bedrijfsonderdeel van Nokia dat onder druk staat, ook Nokia Siemens Networks, staat onder grote druk omdat de joint venture met Siemens elk jaar 1 miljard dollar verlies draait.

Nokia Siemens Networks is er niet in geslaagd om een groot deel van de aandelen te verkopen aan een derde partij en hiermee nieuw kapitaal te genereren om investeringen te doen in het bedrijf. Nokia zegt zich nog geen zorgen te maken en nog voldoende mogelijkheden te hebben. Het bedrijf heeft sinds 2007 in slechts twee van de achttien kwartalen winst weten te draaien, iets wat de aandeelhouders alles behalve tevreden stelt. Nokia wil nu nieuwe investeringen doen in het bedrijf om de aandeelhouders tevreden te stellen.

Nokia Siemens Networks is een joint venture tussen de twee bedrijven welke in 2006 werd opgericht. In 2007 ging het bedrijf echt van start maar wist in slechts twee kwartalen winst te draaien. Het bedrijf draait ongeveer 1 miljard dollar verlies per jaar. Zowel Nokia als Siemens hebben beide 50 procent van het bedrijf in handen. In totaal zijn er zeven bestuursleden waarvan er vier van Nokia afkomstig zijn en drie van Siemens.

Siemens heeft aan Reuters laten weten in gesprek te zijn met investeerders om hun aandeel in Nokia Siemens Networks te verkopen.