1 min

In Zuid-Korea doorzocht de lokale politie het Samsung Display kantorencomplex naar aanleiding van mogelijk gestolen OLED-technologie. Samsung zou de televisie techniek van concurrent LG kunnen hebben achterhaald door het inhuren van LG’s voormalige werknemers.

Volgens Samsung zocht de politie naar bewijs dat werknemers, die voorheen bij LG werkten, geheime OLED-technologie doorspeelde naar Samsung. "We hebben geen reden om technologieen van andere bedrijven te stelen, omdat we zelf de beste OLED-technologie hebben," vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

LG zegt niet achter de inval te zitten, de politie lijkt Samsung op eigen houtje te onderzoeken. "Het meest recente onderzoek heeft te maken met grote OLED-schermen, maar de politie doet de aantijgingen zelf,", aldus een woordvoerder van LG.

Een eerdere aanklacht van LG resulteerde in een schikking tussen de twee bedrijven. Enkele weken voor die aanklacht was het Samsung die LG voor de rechter daagde om dezelfde reden. De twee bedrijven introduceerden beide de ‘eerste’ OLED-televisie tijdens de Consumer Electronics Show van 2012. LG’s OLED-televisie debuteert later dit jaar in de Verenigde Staten.