Een voormalige werknemer van LG heeft zowel LG als Samsung voor de rechter gedaagd in de Verenigde Staten. Volgens de ex-werknemer van LG hebben de bedrijven een illegale overeenkomst geen personeel bij elkaar weg te kapen, iets wat bij wet verboden is. De ex-werknemer wil nu geld zien en ervoor zorgen dat de overeenkomst verdwijnt.

De voormalig werknemer van LG claimt dat hij op LinkedIn werd benaderd door een recruiter voor een baan bij Samsung toen hij nog in dienst was bij LG. Na de recruiter gesproken te hebben over mogelijke interesse kreeg hij daarna een bericht dat het toch niet mogelijk was, omdat LG en Samsung hebben afgesproken geen personeel bij elkaar weg te kapen.

Daarop heeft de voormalig werknemer van LG besloten dan maar beide bedrijven voor de rechter te slepen, omdat zo’n overeenkomst wettelijk niet is toegestaan. Het zorgt er namelijk voor dat er minder concurrentie is op de arbeidsmarkt en dat salarissen hierdoor kunstmatig laag worden gehouden.

in het verleden had een hele groep techgiganten zo’n afspraak gemaakt, waaronder Apple, Adobe, Google en Intel. Dat leverde uiteindelijk een rechtszaak op tussen deze bedrijven en 64.000 werknemers die door de techgiganten werd geschikt voor 415 miljoen dollar.

Op papier heeft de voormalig werknemer van LG dus zeker een kans van slagen, de vraag is alleen of een statement van een recruiter voldoende bewijs is. Als LG en Samsung kunnen aantonen de afgelopen jaren gewoon personeel van elkaar te hebben overgenomen wordt het een lastig verhaal.