1 min

IBM’s X-Force Trend and Risk-rapport meldt dat exploits voor Mac OS X steeds slimmer worden. Het niveau van intelligentie begint dat van de exploits van Windows te evenaren. Ook denkt het bedrijf dat er naast slimmere exploits, ook een groter aantal exploits zullen verschijnen voor het besturingssysteem van Apple.

Uit een studie van X-Force blijkt dat het mogelijke gevaar voor Mac-gebruikers zowel in kwaliteit als kwantiteit is toegenomen. X-force stelt dat de kwaliteit van de exploits voor OS X tegenwoordig niet meer onderdoet voor die van de exploits voor Windows. Dit vinden we onder andere terug in de Crisis- en Flashback-virussen welke menig OS X-systeem wist te infecteren.

IBM gebruikt in zijn X-Force rapport geen statistieken om te bepalen dat er een stijging van exploits voor Mac OS X zal plaatsvinden, maar gebruikt het feit dat er vele rootkits en andere malware-hulpprogramma’s aanwezig zijn om kwaadwillende software te produceren voor het besturingssysteem. Ook worden op Windows gerichte zwendel zoals neppe antivirussoftware tegenwoordig steeds vaker en sneller omgezet voor misbruik in OS X.