1 min

De marktwaarde van Google heeft die van Microsoft ingehaald. De twee partijen liggen al jaren dicht bij elkaar, maar telkens wist Microsoft de zoekgigant voor te blijven.

In 2007 dreven investeerders de waarde van Google zo ver op dat het bedrijf toen al bijna Microsoft voorbijging. Echter schrok Google de investeerders weer af met de overname van onder andere YouTube en het Android-besturingssysteem. Het leek in de ogen van investeerders een vergeefse poging om de mindering in de groei van zoekadvertenties te compenseren.

Yousseff Squali, internetanalist bij Cantor Fitzgerald, zei hierover: "Er is eindelijk het besef bij investeerders dat dit bedrijf meer in huis heeft dan alleen een zoekmachine".

De waarde van de aandelen van Google kwamen op 249,2 miljard dollar, dit is bijna 1 miljard dollar meer dan de waarde van Microsoft. Microsoft lijkt op dit moment last te hebben van onzekerheid op de beurs over het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, heeft de uitgave van het nieuwe besturingssysteem omschreven als een "bet the company"-productcyclus.

Apple bevindt zich momenteel nog ver voor zowel Microsoft als Google, met een marktwaarde van zo’n 618 miljard dollar.