1 min

Investeerders verwachten dat Nokia zijn handsetdivisie van de hand zal doen, dat is op te maken uit de huidige aandelenkoers van het Finse bedrijf, nadat is gebleken dat de geldreserves binnenkort verdampt zijn.

Er zijn voor investeerders twee redenen om zich op dit moment grote zorgen te maken om Nokia: 1. Nokia heeft deze week voor veel geld alle aandelen van Siemens in Nokia Siemens Networks overgenomen, 2. Nokia’s geldvoorraad is bijna uitgeput. Dat zijn twee negatieve zaken, maar toch lijkt de aandeelkoers van Nokia nauwelijks beïnvloed. Investeerders moeten dus een lichtpuntje zien en dat is waarschijnlijk de verkoop van de handsetdivisie, verantwoordelijk voor de Lumia-smartphones.

Als Nokia de handsetdivisie zou verkopen, lijkt er geen wolkje aan de lucht voor de Finse fabrikant. Nokia Siemens Networks is winstgevend, maar Nokia’s smartphone-afdeling is dat niet. Door dat gedeelte te lozen kan Nokia voortbestaan zonder te vrezen voor een faillissement.

Er zijn verschillende partijen met interesse voor Nokia’s smartphone-divisie. Huawei meldde onlangs nog dat het geen ‘nee’ zou zeggen tegen een overname, ook zijn er verregaande gesprekken geweest met Microsoft.