2min Devices

‘Intel werkt aan LTE-modem en soc voor nieuwe mobiele Apple-producten’

Volgens de laatste geruchten heeft Intel een team van 1000 werknemers samengesteld die allemaal werken aan de ontwikkeling van een LTE-modem en system-on–a-chip (SoC) voor nieuwe mobiele Apple-producten. Mogelijk gaat Intel een grote rol spelen in de ontwikkeling van de chip in de iPhone 7.

Of de geruchten op de waarheid zijn berust is moeilijk te zeggen, dat Intel er veel voor over heeft om een voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt is zonder twijfel waar. Het inzetten van 1000 werknemers om de perfecte SoC voor Apple te ontwikkelen klinkt dan ook niet onrealistisch, de vraag is alleen of ze erin slagen, want de ARM-chips lijken een duidelijke voorsprong te hebben op de mobiele markt ten opzichte van Intel.

Apple zou van plan zijn om Intel’s 7360-modemchip te gebruiken in de nieuwe iPhone. Deze nieuwe chip biedt hele goede LTE-prestaties en is ontwikkeld door een Intel-afdeling in München, een afdeling waar Apple de afgelopen maanden veel op bezoek is geweest. Intel wil echter niet alleen het modem leveren maar de hele SoC, het bedrijf hoopt overeenstemming met Apple te bereiken dat het een chip mag ontwikkelen waar zowel de processor als het modem in is verwerkt. De uiteindelijke beslissing zal vallen als Intel een SoC weet af te leveren met uitzonderlijke prestaties, een samenwerking met Apple kan vervolgens ook Intel’s ticket zijn tot de mobiele markt.

Bron:VentureBeat