2min

Cliff Bleszinski, Design Director bij Epic Games stapt op, dit liet Epic Games weten. Cliff Bleszinski stond vooral bekend om zijn rol bij de ontwikkeling van zowel Unreal als Gears of War.

Bleszinski werkte al 20 jaar bij Epic Games en stelt "Ik doe dit werk al sinds ik een tiener ben, en naast mijn sabbatical van vorig jaar ben ik constant doorgegaan", "Het is tijd voor een welverdiende pauze", Bleszinski begon al bij het bedrijf toen het nog de naam Epic MegaGames droeg, zijn eerste project was Dare to Dream uit 1993, vervolgens werkte hij aan meerde Jazz Jackrabbit-titels.

"Ik ga de projecten, playtests, debatten en vooral de mensen missen", stelde Bleszinski. "Epic huurt alleen de beste van de beste en het was een genoegen om met ieder van jullie op een dagelijkse basis te werken, of je pas vorige week of al jaren hier actief bent maakt geen verschil. Ik heb het geluk gehad om met een groot aantal verschillende disciplines samen te werken, van code tot marketing, het was één grote leerervaring. Ik ben er dan ook van overtuigd dat alle projecten gebouwd dan ook het beste van het beste zijn en dat er alleen maar lovende woorden over zullen worden gesproken door zowel gamers als critici".

Bleszinski zou ook een rol spelen bij de ontwikkeling van Epic Games’ volgende project genaamd Fortnite, dit is het eerste spel van Epic dat gebruik gaat maken van de volgende-generatie Unreal Engine 4.