Samsung: Jurylid was bevooroordeeld

Het begint er naar uit te zien dat de strafzaak van Apple tegen Samsung mogelijk over moet worden gedaan. Dit komt doordat een jurylid zijn medejuryleden om de tuin geleid heeft. De rechter die het hoger beroep leidt heeft, tegen Samsung’s wil in, formulieren van het proces openbaar gemaakt.

Samsung: Jurylid was bevooroordeeldSamsung eist dat het proces nietig wordt verklaard omdat de leider van de jury, Velvin Hogan, een leugenaar zou zijn. Voordat het proces überhaupt begonnen was, zou de man eveneens uit zijn geweest op een boetedoening door Samsung.

Voordat de jury gekozen wordt, worden ze eerst ondervraagd of ze ooit betrokken zijn geweest bij strafzaken die hun mening kunnen beïnvloeden. Destijds gaf Hogan aan dat dit niet het geval was, maar wat hij verzweeg was dat hij in 1993 bankroet ging na een patentengeschil met zijn voormalig werkgever Seagate Technology. Hogan vertelde later wel trots aan de media dat hij ervaringen uit zijn eigen patentenzaak gebruikt had om zich door het aangeleverde bewijsmateriaal heen te spitten.

Samsung werd na de uitspraken van Hogan uiteraard wel erg benieuwd waarom dit jurylid zijn zaak met Seagate verzwegen had en ging op onderzoek uit. Seagate en Samsung onderhouden overigens een warme relatie, en zo kwam de laatstgenoemde er achter dat de rechter die uitspraak deed in de zaak tegen Hogan in 1993 inmiddels getrouwd is met de advocaat die nu Samsung vertegenwoordigt in de lopende rechtszaak tegen Apple.

Dit verklaart waarom Samsung details over het hoger beroep geheim wilde houden. Het bedrijf beschuldigt Hogan ervan dat hij zich een plaats in de jury verschaft heeft door te liegen, om vervolgens wraak te nemen op zijn rivaal.

Bron:Fudzilla