1 min

De rechtbank van de Verenigde Staten zal onderzoeken of Velvin Hogan, de voorzitter van de jury in de grote rechtszaak tussen Apple en Samsung, informatie heeft achtergehouden bij de selectie van diezelfde jury. Rechter Lucy Koh besloot in deze rechtszaak om Samsung een boete van 1,05 miljard dollar op te leggen wegens inbreuk op verschillende patenten. Samsung tracht deze uitspraak ongeldig te laten verklaren.

Ongeveer een maand geleden maakte Samsung de verdenkingen jegens de voorzitter van de jury wereldkundig. De voorzitter van de jury zou bankroet zijn gegaan in een patentgeschil waar Seagate Technology, inmiddels eigendom van Samsung, bij betrokken was. Deze informatie zou de voorzitter echter niet gedeeld hebben bij het selectieproces van de juryleden.

Rechter Lucy Koh zal de zaak op 6 december aanstaande behandelen tijdens een gehoor. Koh heeft Apple verzocht om alle informatie die het heeft over de voorzitter eveneens kenbaar te maken aan de rechtbank, zoals Samsung reeds heeft gedaan toen het de verdenkingen uitsprak.

Samsung zal een harde dobber hebben aan het bewijzen van Hogan’s moedwillig achterhouden van informatie. Hogan heeft in een reactie laten weten dat hij bij de selectieprocedure desgevraagd heeft aangegeven dat hij betrokkenheid heeft bij een partner van één van beide kemphanen, maar de rechter heeft niet gevraagd om meer informatie hierover of een lijst met alle rechtszaken waarin hij betrokken was.