2min

Samsung probeert onder de 1 miljard dollar aan schadevergoeding voor Apple uit te komen. De vergoeding werd opgelegd door rechter Lucy Koh omdat het bedrijf in augustus schuldig werd bevonden vanwege het schenden van patenten van Apple. Het Koreaanse bedrijf beweert niet alleen dat de juryvoorzitter bevooroordeeld was, maar ook dat Apple hiervan wist.

Velvin Hogan, juryvoorzitter bij het megaproces van Apple tegen Samsung, was in het verleden betrokken geweest in een patentengeschil met Seagate, een partner van Samsung. De Koreanen beweren nu dat Hogan in de jury wilde zitten, puur en alleen om wraak te nemen op Seagate via Samsung, door het bedrijf een schadevergoeding van 1 miljard dollar door de strot te duwen. Het jurylid zou daarbij volgens Samsung zijn verleden verzwegen hebben voor Lucy Koh op het moment toen de jury werd samengesteld.

Apple aan de andere kant vindt het hele verhaal rondom het verleden van Hogan helemaal niet relevant voor de uiteindelijk beslissing die de jury nam. Daarbij ontkennen ze bij Cupertino ook alle aantijgingen van Samsung dat ze af wisten van het verleden van Hogan.

Aankomende donderdag is een hoorzitting door Lucy Koh gepland, waar ze naar eigen zeggen aandacht zullen besteden aan enkele zaken, inclusief de vraag of Hogan informatie over zijn verleden heeft achtergehouden.

Juridische analisten schatten de kans laag in dat Samsung succes zal hebben met de route die het heeft ingeslagen. Dit vanwege het feit dat rechtbanken niet graag hebben dat advocaten het jury-selectie-proces tot in detail überhaupt te weten komen.

Manuel Ilagan, een van de andere juryleden, heeft aangegeven dat Hogan een van de belangrijkste personen was binnen het juryteam. Hij zou andere juryleden hebben geholpen om de ingewikkelde zaken rondom patenten uit te leggen. Ook dit was tegen het zere been van Samsung, hier zullen de Koreanen aankomende donderdag dan ook zeker vragen over gaan stellen.