Amazon.com gaat een nieuw kantorencomplex kopen in Seattle in de Verenigde Staten. Dit complex, dat uit elf verschillende gebouwen bestaat, moet tevens het nieuwe hoofdkwartier van het bedrijf worden.

Op dit moment is het complex in handen van Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft. Het ruim 30.000 vierkante meter tellende complex gaat naar verluidt meer dan één miljard dollar kosten. Het zal daarmee de grootste ontroerend goed-investering zijn in de Verenigde Staten dit jaar. Tevens betaalt Amazon ook bijna twee keer zoveel per vierkante meter kantoorruimte als het gemiddeld in Seattle.

Amazon leasde voorheen de desbetreffende kantoorruimte, maar met de huidige prijzen voor onroerend goed in de Verenigde Staten, welke naar een nieuwe dieptepunt zakten, denkt het bedrijf dat het een goede investering is om zelf eigenaar te worden van het hoofdkwartier. Omdat, zo redeneert het bedrijf, de waarde alleen maar toe kan nemen. Amazon is van plan om het complex verder uit te gaan breiden om het alsmaar groeiende personeelsbestand, wat nu al meer dan 50.000 full- en parttimers kent, een onderkomen te bieden.