Het gevecht tussen Apple en Samsung blijft aanhouden en het lijkt erop dat dit nog een lange tijd zal duren. De twee kemphanen zijn nu in Seoul aangekomen, een thuiswedstrijd voor Samsung, waar de rechter heeft bepaald dat de iPhones en iPads niet uit de winkels hoeven zolang het hoger beroep loopt.

De rechtbank oordeelde in augustus dat de iPhones en iPads van Apple inbreuk maken op patenten van Samsung en er daarom een verkoopverbod zal worden opgelegd. Dit verkoopverbod is echter nog steeds niet van kracht, tot ongenoegen van Samsung, de rechtbank in Seoul heeft aangegeven dat Apple eerst de kans krijgt om te wachten op de uitspraak van het hoger beroep dat ze aangetekend hebben. Als deze uitspraak echter negatief uitvalt voor Apple zullen de producten alsnog uit de winkels gehaald worden. Het verbod geldt dan voor de iPhone 3GS, iPhone 4, de eerste iPad en de iPad 2.

Samsung die ook door de eerdere uitspraak werd getroffen heeft te horen gekregen dat het de Galaxy S II, Galaxy Nexus en Galaxy Tab 10.1 van de markt moet halen in Zuid-Korea.